dijous, d’abril 17, 2008

Falta aigua a Barcelona

Ho reconec, i no parlo en segones, hi ha una sequera impressionant. Plou molt poc i quan ho fa no és suficient per a mantenir les expectatives de consum de la població. Reconec (és el segon cop que utilitzo esta paraula en este post) que falta aigua a Barcelona. I també reconec que l'aigua que falta és per a consum de boca.

Ara bé, em permetreu que m'indigni quan veig imatges com la que us mostro. És una imatge de Montgat, a les rodalies de Barcelona. Compteu quantes piscines hi ha, a mi me'n surten més de 30!! Servirà l'aigua per a omplir aquestes piscines?

També podeu veure aquesta altra imatge bastant semblant. És Sant Cugat del Vallès. Sense comentaris

Tinc una proposta, serem optimistes i donarem 200 litres d'aigua per persona. És fàcil fer una multiplicació d'aquest consum pels habitants empadronats en un domicili i tenir un càlcul mensual. La proposta és: per cada metre cúbic de més que es gasti, 10 € de recàrrec. No s'oposa ningú no?

5 comentaris:

Unknown ha dit...

Hola Jordi!

Ja fa temps que llegeixo el teu bloc. M'he decidit a opinar ja que aquest tema m'apassiona realment. Només vull que hem diguis que faries si visquessis a Barcelona ? Quasi tothom té amics, familiars que viuen, treballen o estudien a Barcelona.

Hi ha un altra situació per aquesta situació d'emergència o els direm que es fotin.

Està clar que tenen la paella pel mànec i tan com si ens oposen com si no ho faran igual com tantes altres coses, intentem aconseguir contraprestacions, negociem.

Bé aquest és el meu punt de vista.
Espero que no et molesti el meu comentari.

Fins aviat,
Xavi

Jordi Perales ha dit...

Xavi,

Per a començar t'he de dir que jo treballo a Barcelona. Cada dia vaig amunt i avall cap a la "capital". I els de "capital" acostumen (no dic sempre però si bastant sovint) a creure que l'emergència només es dona on hi ha 5.000.000 d'habitants, però no on n'hi ha 175.000.

Un altre dels pensaments que es fan bastant sovint des de la "capital" és el de creure que amb contraprestacions es pot obtenir tot. Doncs mira, et posaré un parell de contraprestacions a veure si hi estàs d'acord. Trasllat de les 3 nuclears, les 2 d'Ascó i la de Vandellós, una als espais del parc de la ciutadella, una altra al parc güell i una altra a la Sagrada Família. La segona contraprestació? La seu de tots els Departaments de la Generalitat a l'Ebre. Què trobes? Les acceptarien?

Llavors podríem portar aigua de l'Ebre (això si, amb restes de Flix i Ascó) sense molts més problemes.

Jo també espero que no te molestis pels meus raonaments.

Per cert, tens el blog obert a una experiència de blogcrosing (escriure un post teu en el meu blog) si t'interessa.

Salutacions

Unknown ha dit...

Per això mateix, si treballes a Barcelona, acceptaries quedar-te sense aigua ?

Jo no soc polític ni tècnic en aquest camp però s'ha degut estudiar la solució més viable a curt termini. En cas contrari, no podríem confiar en els nostres polític elegits democràticament. Si ens enganyen, fem-los fora. Però el problema que els anteriors i els d'ara estan plantejant la mateixa solució que no agrada a una minoria.

La central nuclear d'Ascó està situada vora el riu perquè necessita molta aigua. No la poden posar al mig del desert. Jo soc el primer que no vull centrals nuclears, es clar que no, però crec que la canonada la faran si o si com han fet sempre quan ha calgut. Està bé fer oposició i alçar la veu en contra de les coses que es creuen, des de un part dels afectats, menys convenients per al territori.

Si realment, necessiten l'aigua se l'enduran més prompte o més tard. O continuo insistint en intentar negociar el màxim de contraprestacions perquè sinó ens quedarem sense aigua i sense diners. Com sempre ens ha passat.

"Serem cornuts i pagarem el veure".

Fins aviat,
Xavi

Jordi Perales ha dit...

Xavi,

Si, treballo a Barcelona i accepto lo que faci falta.

Segur que els tècnics (no els polítics) han estudiat la solució més viable a curt termini, segur que si, o potser no tant segur.

Dius que els anteriors i els d'ara estan plantejant la mateixa solució que no agrada a una minoria. I dedueixo que segons tu, ja que són una minoria, que es fotin (això si, amb compensacions) que per alguna cosa són minoria. Si vols et puc fer alguna comparació història en la que una minoria s'ha acabat fotent, vols?

Parles de les nuclears. Les nuclears necessiten un sistema de refrigeració, no cal que sigui aigua dolça (mira Vandellòs per exemple). Al costat del Mar n'hi poden anar, per tant, repeteixo, per a quan una nuclear a la Ciutadella? I al costat de l'aeroport del Prat, en l'aigua que baixa pel Llobregat i el mar a tocar, segur que també hi cap. no?

Parles de contraprestacions, molt bé te'n diré dos més. L'aigua que s'enduen se paga a 10 € el metre cúbic, ja veuràs com no s'emportaran ni un got. Més contraprestacions? Vinga va, pos ... Què tal dos departaments de la generalitat? Si? O és que quan parles de contraprestacions només parles d'almoina?

Serem cornuts i pagarem el beure? Segur, a l'Ebre fa anys que ho som i paguem.

Unknown ha dit...

Com no ens posarem d'acord a curt termini. Et convido a parlar-ne d'aquí un temps. Ja que ho veurem amb perspectiva tot plegat.

De totes maneres, és evident que els interessos econòmics son els que prevalen per damunt de tot el demés. Si fa falta aigua a Barcelona per a la indústria, el turisme, per beure, etc. Se l'emportaran, negar això és una autèntica incoherència.

Dedueixes de les meves paraules una afirmació que no he fet. Minoria = "què és fotin". No crec amb aquest ideal però desgraciadament és el pa nostre de cada dia, o es que això m'ho discutiràs també. Es clar que hi ha una minoria que fot als demés, la minoria poderosa que aglutina tot el capital, que cada cop son menys i més poderosos.

10 euros per cada metre cúbic. Ja li poses preu a l'aigua. Així que si paguessin aquesta quantitat veuries bé el transvasament ?

Hi ha gent amb molts de diners que pagaria això i més si no tinguessin aigua.

Quan parlo de diners, parlo d'infraestructures, ajudes als pagesos, a la indústria, a la seguretat social, a fer més hospitals, a millorar l'ensenyament, més recursos, millorar el nostre territori.

No vull cap Departament de la Generalitat, almenys jo. Tenir un departament de la Generalitat no hem soluciona res, a no ser que siguis funcionari, es clar. Que podries tenir un lloc de treball.

Fins aviat,
Xavi