dimecres, de març 12, 2008

Prou d'spam sexual al correu xtec. Alguna sol·lució?

Ho reconec, alguna vegada he mirat algun vídeo marranot per xarxa. La curiositat em va matar i, mireu, no em vaig resistir. Ara bé, el que em passa amb el correu de la xtec ja ratlla la obsessió.

Entre els dies 10 i 11 de març vaig rebre 23 missatges de correu, dels quals únicament 5 eren correu desitjat d'una llista de distribució. Però de tota la resta, o sigui 18 missatges, tot era spam de contingut sexual.

Lo fotut del cas és que ni tan sols tinc la oportunitat de marcar el correu com a no desitjat i que em faci el filtratge automàtic. Mireu la captura de pantalla i creieu-vos-ho, és totalment verídica.


13 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo també n'estic fart. Realment no es pot fer res des de la xtec per evitar-ho ?

Amo ha dit...

Si tan interessat en les TIC estàs, ja t'hauries d'haver fixat que en la pantalla de login del correu web, es recomana utilitzar un client, tipus: Thunderbird, Outlook, Mozilla, etc.

I, no llegir-lo directament de la web, precisament per "l'espartana" que és.

Ves a softcatala.org, descarregat el Thunderbird i segueix els passos descrits en aquest link: punxa'm

En cas de no sortir-te'n truca al SAU que en 5 minuts t'ho arreglaran.

Un cop tinguis el correu funcionant, podràs definir tots els filtres que estimis oportuns.

Sort!!

Amo ha dit...

Això pot ser-te força útil: punxa aquí

AbahataR ha dit...

Diguessim que he viscut el problema i la sol.lució va ser ficar Thunderbird i aplicar l'antispam que porta incorporat, o utilitzar outlook i un antispam extern...

Anònim ha dit...

Pues es muy triste que un servicio advierta a sus usuarios públicamente la necesidad de un "parche" (evitar el ingente volumen de correo basura y, por lo tanto, instalar un cliente de correo en local que filtre correctamente la bandeja de entrada) para un buen funcionamiento. Parece una invitación -sutil- a no usarlo... ¿no?

Jordi Perales ha dit...

amo, no és que sigui cap expert en la matèria, però instal·lar el thunderbird ja ho sé fer jo solet, no necessito consumir recursos del SAU, que prou feina deuen tenir.

Jo simplement el que vull és que no m'entri tant correu bassura i en canvi em filtrin correu que si que vull que m'arribi. Vaja, no deu ser tant difícil no?

A més, si pugués redirigir el correu cap a un altre correu ja el filtraria, però ni això

Amo ha dit...

Cito: "Vaja, no deu ser tant difícil no?"

La veritat, és què ho és, i molt. Per a encarar el problema, és pot fer de varies maneres:

-Per llista blanca, això és que sol es rebran els correus que s'enviïn des de fonts definides com a desitjades. Problema: s'han d'anar actualitzant molt freqüentment aquestes llistes, i pot donar-se el cas que algú t'enviï un correu legítim i aquest no t'arribi.

-Per llista negra, arriben tots els correus, menys els que estan a la llista definits com a il·legítims. Problema: Els spammers, inventen constantment noves adreces, a una velocitat que impedeix que les llistes estiguin mai totalment actualitzades.

-Per anàlisi del contingut de les capçaleres del missatge. Mirant: l'assumpte, buscant paraules clau (com: viagra, penis,...) en el cos del missatge, etc. Problema: Per a volums considerables de correu (i considerable, és menys del que et penses, uns pocs milers), es requereix una feina de CPU, i assumir un cost de computació que molt poques organitzacions poden (Google, Yahoo, Microsoft,...). Apart de poder despertar suspicàcies en l'usuari en referència a la seva privadesa...

L'ideal, és una mescla de tots 3, i equips de persones entrenats i dedicats a aquesta tasca. I molts diners. Havent, com hi ha aules en barracons en moltes escoles, potser el Departament té d'altres prioritats abans que aquesta.

La solució més senzilla i barata, ja te la vaig donar.

Jordi Perales ha dit...

Home amo, l'últim argument que has utilitzat és com a mínim demagògic. Per esta regla de tres, i que consti que no ho comparteixo, ens podríem polir un 80 % del personal dels serveis centrals del Departament d'Educació perquè com tu dius, havent barracons en moltes escoles, potser la prioritat hauria de ser una altra. Et recomano que no utilitzis aquests arguments per segons quines plantes del Departament.

Jo te podria dir bastantes sol·luciones més barates que les actuals però te'n donaré només una.

Simplement, permetem redirigir automàticament el correu de la xtec. Cost d'aquesta decisió? Bastant menor del que tu has dit.

Per cert, quan fas analisi de costos, veig que no has inclòs el preu del temps dels 70.000 mestres i professors del Departament d'Educació quan consulten el correu i han de dedicar-se a esborrar tot aquest spam. Si vols, el podem quantificar, però aproximadament, podríem dir que cada professional s'ha de dedicar una mitjana de 3 minuts a la setmana a esborrar spam. Això vol dir que al mes són 12 minuts, mínim. Posem 15? Va, quinze minuts .

Tenint en compte que l'hora de formació es paga em sembla que a 46 €. Cada mes, un funcionari es gasta 11,5 € en esborrar correu spam.

Doncs bé. 11,5 * 70.000 dona un total de 805.000 €/mensuals. Tenint en compte que hi ha 12 mesos a l'any, això fa un total de 9.660.000 € d'hores de treball dels mestres i professors per a esborrar spam. Em sembla que amb un esforç inversor molt menor tindríem el problema arreglat.

Apa, ara ja pots fer els teus càlculs.

Anònim ha dit...

Hola Jordi! Perdona que no faci un comentari referent al teu últim article...
Sóc una mestra 'novata' especialista de música de primària i estic buscant desesperadament com aconseguir la dotació TIC per a la classe de música. Em pots ajudar?
Moltes gràcies per endavant!
(correu: mserr384@xtec.cat)

Anònim ha dit...

Farta també dels correus brossa del xtec!! però altre problema em preocupa: El projecte intraweb i el moodle, ja t'he escrit al fòrum del xtec demanant ajuda pel moodle. Faig un curs de moodle al meu institut però la informació i les classes que tenim són tan insuficients que vaig per lliure. No és una web de centre sinó un espai personal per treballar amb moodle, tinc intensions de fer una intraweb per professors d'art. He començat a treballar al portal phobos i veig que hi ha un nou portal àgora. Em podries informar de les diferències? Espero tenir alguna resposta teva, gràcies, lamarta

Anònim ha dit...

La solució al problema de l'spam passa directament per l'aplicació de filtres per part de l'USUARI (que és qui "embruta" la seva direcció de correu brossa) i no pas de l'entitat servidora (es digui xtec, hotmail, gmail...)

Què passaria si aquesta entitat eliminés correus que NO son spam? És més greu rebre 18 correus no desitjats o eliminar-ne un d'important?

Amb tots els meus respectes, tornem a criticar desde la desinformació (sense ànim de crear polèmica desde el meu anonimat)

Salut

Jordi Perales ha dit...

lamarta, no sóc l'encarregat dels projectes pels que preguntes, però he vist aquest post:

http://phobos.xtec.cat/intraweb/web/index.php?name=News&file=article&sid=121

Et recomano que te'l miris, potser hi trobes informació

Anònim ha dit...

Hola Jordi. Jo també he tingut mols problemes i tot s'ha solucionat recollint el correu de la XTEC des d'un compte de gmail.
És fàcil de fer (Menú Configuració, comptes, rebre correu d'altres comptes) i a més pots posar una etiqueta a tot el correu que rebis del compte de la XTEC. De fet, jo ho faig servir per centralitzar tots els comptes de correu que tinc. Hi aplico filtres i l'antispam del gmail és força bo.

----
Pau Tomé
Coordinació TIC
IES Carles Vallbona (Granollers)