dijous, de febrer 28, 2008

Per saber si el teu vot és útil o ho podria ser més.

S'ha parlat moltes vegades del vot útil però el cas és que en unes eleccions tant ajustades, per a un votant d'algun partit li pot ser més convenient que acabi guanyant un altre partit més proper ideològicament que no aquell que acaba votant. Vaja, parlant clar, que a un votant d'IC li pot convenir més votar un altre partit, ni que sigui per a que goberni la opció que per a ell li sembli la menys dolenta.

Aquesta web permet saber en quina mesura el teu vot és útil. Us recomano que llegiu tot el text i no us limiteu a fer la consulta. Llegiu tot el text, l'explicació que hi surt és bastant bona. Igualment us aconsello que feu la prova amb diferents províncies i diferents vots per a comprovar que no es tracta d'una aplicació dirigida a votar a un sol partit.

3 comentaris:

AbahataR ha dit...

Algo em diu que la resposta és sempre la mateixa: El teu vot extremadament útil! Per que ho és en realitat, no cap vot és innecessari i més davant d'amenaces com les populars.

Jordi Perales ha dit...

Prova-ho en diferents províncies i veuràs com no.

Prova per exemple votar IU a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona

Anònim ha dit...

Quina tonteria!
Utilitat?
Per a continuar en este sistema de partits de merda?
I no et dic el bipartidisme al que estem avocats, pur feixisme a dos.
Encara que sigues socialista no crec que t'agrade gens el panorama polític actual. Ni que veigues que tingue perspectives de millorar.
L'abstenciò, a l'inrevés del que diu l'idiotometre, te la utilitat d'explicar a tots els partits polítics la pena i vergonya que fan.
Llavors, quan un vot perd el sentit del seu us, en que es queda?
En que es queda la pretesa democràcia?