dijous, de febrer 14, 2008

Jo no faig vaga, i m'he llegit el document de bases

Avui és el dia en que els sindicats intentaran posar de manifest el seu poder de convocatòria en una jornada de vaca. He sentit un munt de coses, algunes verdaderes animalades, però poques vegades he sentit arguments realment vàlids contra aquest document.

Les lleis es fan al Parlament, ni tan sols el Departament les proposa, ja que és el govern qui presenta l'avantprojecte de llei i a més, un cop entri al Parlament, és una qüestió purament política. Jo em pregunto què faran els sindicats si aquesta llei s'acaba pactant entre el PSC, ERC, IC i s'hi suma CiU. Deixo de banda el PP, perquè evidentment aquests no acceptaran res de res.

I em faig aquesta pregunta perquè si es dóna un consens real entre les forces polítiques i la llei no canvia substancialment, què faran els sindicats, posar-se en contra del Parlament, i per tant de la societat?

Finalment, faig la següent pregunta. Quants dels que avui fan vaga s'han llegit el document? Per cert, aquí el teniu.

7 comentaris:

Lo Barber ha dit...

Hola Jordi, estic d'acord amb tu. Jo tampoc faig vaga.
Records.

Joan ha dit...

Hola Jordi, doncs encara que tampoc faig vaga, encara que per motius diferents al teu, estic en total desacord amb tu.

Totes les lleis d’ensenyament s’aproven al parlament, però som nosaltres qui patim les conseqüències. Si ens fixem en les conclusions del departament, quan han sortit els informes que diuen que estem a la cua d’Europa, cap apunta que les lleis fetes han estat un rotund fracàs, sinó la culpa és del professor.

Es resum, no pintem res a l’hora de decidir, però som els responsables del fracàs. A part del parlament, també hi ha la societat civil que es mobilitza constantment en molts aspectes de la vida com l’habitatge, les infrastructures, etc.

Potser millor un professor que faci vaga, que un que passi de tot, oi?

Jordi Perales ha dit...

Totalment d'acord amb la teua última reflexió.

En desacord en altres punts.

Anònim ha dit...

No m'agradaria que se'm malinterpretés però la eudcació no funciona i la culpa està repartida: els mestres també tenen part de resposanbilitat.
La meva opinió? Que els condicions laborals que té un mestre hauríen de veure's reflectides en els resultats escolars dels nens i nenes. Amb sous de 800€, 8 hores diàries i 30 dies de vacances anuals aquesta vaga tindira avui un altre sentit.

Jose Martín ha dit...

Aquesta Llei demostrarà, si no es fa amb consens social, que els polítics no responen a les necessitats socials.

El gran beneficiat, com ho va ser amb la sisena hora, serà l'escola concertada, la que ha estat triada com a model pel conseller Maragall.

El meu model és la pública.

Anònim ha dit...

Jo m'he llegit el document de bases i per això he fet vaga,no he pensat en cap moment en motius personals sinó tot el contrari:Aquesta llei d'educació s'ha de consensuar i tal com està no pot tirar endavant.

Anònim ha dit...

Hola a tothom, crec que el problema del baix rendiment del alumnes al´escola, es culpa no solament de les lleis, sino tambe i amb mes gran mesura, de que els nens i nenas, tenen molt de contacte al TV,que es molt violenta, mal parlada i pasota, amb programes que inciten al joven, no solsament,(que ho trovo molt be), a protegirse de embarasos no desitjats i d´emfermetats venereas, si no que tambe en alguns programes els inciten a provar tota mena de sexe, i amb els companys d´altres països, que tenent uns valors d´etica diguem que diferents als nostres, aixo influeix molt amb l´ensenyance, i si aqui i ajuntem que els pares i sobretot les mares, per culpat de la societat tant angoixant a on vivim, no tenen practicament contacte amb els seus fills, recordeu que hi ha una frase molt savia que diu "ensenyeu i eduqueu be a una mare i haureu ensenyat i educat a tota la familia", molta violencia de genera, be originat per una mala educació d´aquets animalots que fan allo que no haurient de fer mai, com es matar i/o maltractar fisica o psicologicament a un altre persona, pero aquest animalot, tambe te una mare i un pare, que no l´hi varen donar els valors i l´educacio per a saber comviure, tambe existeixent dones que menypreuent i humiliant vervalment a molt homes, dones que tenen llengues com vivoras,´i d´altres que son infantils i/o egocentristes, aquestes mai podrant esser bones mares i nomes engendrerant animalots, es per aixo que crec honestament que es tant i tant importan l´educio de les futures mares, que son i tindran d´esser el pal de paller de la nostra societat, els homes nomes som l´olla que s´hi posa al cap de munt perque la paller no esmulli. Tots sabem que per apendre una carrera, es te que estudiar molt, be doncs la carrera mes important es la de MARE, de pen de com siguin les nostres mares aixi sera el païs.