dijous, de gener 31, 2008

Correu "Gencat" filtra correu procedent de GMAIL

Ja hi tornem a ser, fa uns mesos ja vaig exposar que el correu de la XTEC filtrava arbitràriament correu procedent de GMAIL. Em vaig trobar que quan intentava enviar-me a mi mateix un correu des de GMAIL (el compte que utilitzo habitualment) cap a la XTEC no m'arribava.

Doncs bé, actualment pel meu treball, haig d'utilitzar el correu corporatiu de gencat. La meva sorpresa ve quan intento enviar correus des del meu compte de GMAIL cap a altres adreces de GENCAT, aquests no arriben. Ni tan sols són retornats, simplement desapareixen.

En canvi, quan envio correus de GENCAT cap a GMAIL la cosa funciona a les mil meravelles. Per tant dedueixo que és GENCAT qui està filtrant arbitràriament correus lícits procedents d'altres serveis de correus. La cosa no tindria més importància si no fora perquè un ciutadà es pot adreçar a l'adminsitració des dels correus que a ell li interessin.

Posant-me a imaginar ... Què passa si un pare vol enviar un correu al conseller d'educació des de gmail (una opció perfectament factible) si l'adreça de correu del conseller és del tipus xxx@gencat.net? La resposta és més que previsible, el correu pot desaparèixer i no arribar mai al responsable. Quina imatge es dóna llavors de l'administració?

M'enteneu, no?

1 comentari:

David de las Heras ha dit...

A mi em va bé. Explicat millor