divendres, d’octubre 19, 2007

Quantes hores calen per a muntar el campus virtual d'Amposta Ciutat Digital?

Ja fa un temps me va arribar el projecte que finalment va resultar guanyador per a tirar endavant el projecte de Ciutat Digital. Avui m'ho he estat mirant en calma i he vist que per a muntar el campus virtual, partint des de 0, van ser necessàries un total de 348 hores. Em sembla que és una animalada més que res perquè el Departament d'Educació organitza cursos de Moodle per a professors i en 60 hores tenen el seu campus virtual muntat i plenament operatiu. I això que aquests professors no són informàtics!

Però entrant una mica en el detall es troben coses espectaculars. Més concretament quan es va planificar l'apartat de la traducció i l'adaptació del programari. Tots els usuaris de Moodle saben que la traducció depén d'un únic fitxer que s'ha d'instal·lar d'una manera o una altra segons la versió corresponent. I això es fa durant la instal·lació, o sigui que el temps que han invertit per a aquesta tasca s'aproxima bastant a 0 hores.

He vist també que s'han invertit un total de 40 hores en els continguts inicials. La veritat, restaurar un curs d'openoffice i crear tres o quatre presentacions sobre un altre portal no costa 40 hores, i menys amb la qualitat d'aquests materials.

També és curiosa la quantitat d'hores que hi havia destinades a la Documentació i protocolització, un total de 80 hores de treball. Però algú ha vist algun document relatiu al campus virtual? Si el trobeu, enllaceu-lo en els comentaris per favor!

En total hi ha 348 hores invertides en el projecte, i en el projecte he vist que les quantificaven a un màxim de 14 €, per tant hi ha una despesa màxima de 4.872 €, però el ministeri va donar una subvenció de 49.000 €. On són per tant els 44.128 € que falten?

Se m'oblidava de dir que avui, 19 d'octubre, el servidor educatiu del projecte (i la resta de servidors) fa una bona estona que ha caigut. Serà que hi ha una sobresaturació d'usuaris?


Votam al TOP CATALÀ!La TafaneraMeneameDiggIt!DeliciousTechnorati

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Jordi, veo que te has metido también en esto de la blogocosa, después de aquella etapa del hoy prácticamente extinto IRC. Solamente entraba para invitarte a mi bitácora. Y por cierto, yo también tengo ahora cierta relación con la educación, ya que trabajo ahora en la secretaría de un IES. Un abrazo y hasta otra.

Anònim ha dit...

Huy que me olvidé de la URL.
Es www.lacoctelera.com/darth_sidious

Anònim ha dit...

Que fort.

Anònim ha dit...

la informació que t'han passat és pública o te l'han passat los del teu partit?

Jordi Perales ha dit...

la informació és pública, com tots els procediments administratius, TOTS!