dilluns, de maig 07, 2007

Setmana de les competències bàsiques

Aquesta setmana ens tocarà passar les competències bàsiques als alumnes de sisè de primària (també les fan els de segon i quart). Mai he estat partidari d'aquestes proves perquè des del punt de vista educatiu crec que no serveixen per a gairebé res. Diuen que d'aquestes proves se'n poden extreure unes conclusions però per a l'únic que serveixen és per a poder comparar les dades dels centres sense cap altre condicionant que el resultat que s'obtenen en les mateixes. O sigui que es comparen els resultats sense tenir en compte altres factors que estudis de renom han reconegut que influeixen decisivament en els resultats educatius dels alumnes: nivell socioeconòmic, estudis dels pares, zona educativa, ...

Aquest any també hi haurà una prova TIC on sembla que es valorarà la competència dels alumnes per a buscar informació en una web i alguna petita cosa més. Ens han fet arribar un cd on hi ha les proves i el vaig intentar instal·lar amb Linkat. Però no me'n vaig sortir. A veure si avui ho aconsegueixo.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

La prova de competències bàsiques hauria de funcionar sense problemes amb la Linkat. L'únic requisit, tal com s'explica a la guia d'instal·lació, és copiar la carpeta "cb_ep" del CD-ROM a un directori de la xarxa on els clients tinguin drets de lectura i escriptura.

El més recomanable és copiar la carpeta "cb_ep" al directori "/srv/exports/T" del servidor, que correspon a la zona de lliure accés. El problema és que en fer la còpia des del CD-ROM, que és un dispositiu de "només-lectura", les carpetes creades seran també de "només-lectura" i no s'hi podran escriure les respostes dels alumnes.

Per solucionar-ho caldrà donar atributs de lectura i escriptura a aquest directori i als seus subdirectoris. Això es pot fer de moltes maneres, però el més ràpid serà obrir una consola, identificar-se com a "root" i escriure:

> cd /srv/exports/T
> chmod -R 777 cb_ep

Un cop fet això els clients ja poden obrir amb el Firefox el fitxer /mnt/shares/T/cb_ep/index.html i fer els exercicis. Els clients Windows, si n'hi ha, ho trobaran a T:\cb_ep\index.html

De fet aquest problema no és específic de la Linkat: en algunes versions de Windows també s'arrossega l'atribut de “només-lectura” quan es copien fitxers des d'un CD-ROM, i cal netejar-lo manualment.

Jordi Perales ha dit...

Doncs si!!!!!!! Me n'he sortit!!!!! Gràcies !!!!

Aquest any un grup passarà les competències amb güindous i l'altre amb linkat.