dimarts, de maig 08, 2007

Fi d'instal·lació kits d'internet a l'aula

Divendres passat vam donar per acabada la instal·lació dels kits d'internet a l'aula. Ha estat una instal·lació d'aquelles que fan pena. M'estalvio explicar com ha anat però els que m'aneu llegit (inclosos els tècnics de T-Systems) ja sabeu com ha anat. Però com que aquest blog és personal, no m'estic de fer unes reflexions.

Doncs això, que ja vam donar per acabada la instal·lació tot i que encara hi havia material que no funcionava adequadament (els ratolins i els teclats inalàmbrics) però es va entendre que la cosa ja feia pudor. Ahir el tècnic de l'empresa que fa el manteniment "in situ" em va dir que els ratolins i els teclats no funcionaven. Doncs menys mal que la pròpia empresa ho diu!!!

De tota aquesta història n'he tret algunes conclusions:

La primera i més important és que hi ha certa manca de control d'allò que s'entrega al centre i que teòricament es correspon amb allò que hi ha en el contracte d'adjudicació. Vaja, que seria molt fàcil posar en un paper que s'envia a l'escola un ordinador i enviar-ne un altre amb característiques inferiors. No vull dir que en aquest cas s'hagi fet ... bé, si que ho vull dir si! En aquest cas s'ha fet això.

Segona conclusió: La soledat a l'escola pot ser molt dura. Et pots sentir de tot fins que algú et truca i et demana perdó després de més de dos mesos de mails més llargs que la bíblia. Està clar que abans sentiràs opinions per a tots els gustos encara que tu tinguis la raó i la situació sigui més que evident.

La tercera conclusió: Per part del personal responsable mai rebràs un correu per escrit que pugui ser una prova d'alguna cosa. Les explicacions sempre seran a través de tercers.

Quarta conclusió: Si et queixes d'alguna cosa, assegurat que tens contacte ràpid i directe amb la persona adequada i que aquesta entén que l'únic que vols és que t'arreglin els problemes que se t'han creat sense tu demanar-ho. Si no és així, pringaràs i et tocarà empassar-t'ho tot. Fins i tot papers que no es corresponen amb el teu centre, típpex que tapen coses que tu has escrit o instal·lacions que difícilment passarien auditories de qualitat.

Cinquena conclusió: Alguns es pensen que el personal que hi ha a les escoles som curtets. Vaja, que no donem per a gaire. Total, per a ser educador no fa falta gaire, no?

Sisena conclusió i última: Aquesta conclusió va sobre la blogosfera. Els blogs són molt útils i els llegeixen moltes persones. Si publiques un post amb el teu problema, potser et fan cas. O potser no. En tot cas, el que està clar és que el teu problema deixa de ser conegut per només una persona i passa a ser conegut per més gent (com a mínim els que et llegeixen). Aprofita el teu blog si no et fan ni cas i tu creus que tens raó. Evidentment no has de dir ni una sola mentida, si no, tota la teva credibilitat se'n va a fer punyetes.

Alguns enllaços que han parlat d'aquesta instal·lació:

El Tipp-ex, T-Systems i l'art del maquillatge. (20 d'abril)
Temps de creure. Els 10 manaments del bon centre patidor. (12 d'abril)
Rentrée final i instal·lació dels kits d'internet a l'aula. (10 d'abril)
Avui fa un mes. moltes felicitats. (12 de març)
Continua la instal·lació dels kits d'internet a l'aula, però tampoc s'acabarà avui. (22 de febrer)
Una instal·lació de kits d'internet a l'aula que dura més d'una setmana. (21 de febrer)

1 comentari:

Anònim ha dit...

Jordi,

Suposo que tan bon punt "penalitzin" a t-systems per haver "typpejat" papers oficials també ens ho explicaràs oi?