divendres, de maig 04, 2007

Diferents punts de vista sobre la implantació del programari lliure?

Fa uns dies vaig tenir coneixement d'una reunió que havia tingut lloc al Departament d'Educació entre els responsables dels programes TIC i diferents associacions de professionals de l'educació que es dediquen a promoure activitats educatives.

Em va sobtar la polèmica que va sorgir. Crec que de la reunió en van sortir diferents visions. No optaré ara per cap d'elles. Simplement les enllaçaré.

Des de la presidència de l'AEIC es va enviar un escrit criticant alguns punts de vista. La podeu llegir aquí. Altres associacions com Espiral o Ravalnet (perdoneu les altres però no recordo el nom). I finalment el responsable dels projectes TIC per a l'educació ha contestat la primera intervenció.

Algun punt de vista més?

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Ja que et fas ressó del que diu l'AEIC , agrairem que et fassis també ressó del que diuen les altres associacions, te'l copio aquí.
Carme
Les Associacions signants expressem la nostra més enèrgica protesta i absolut desacord amb la versió de la reunió que vàrem mantenir les associacions citades i l’AEIC, amb el senyor Jordi Vivancos, cap de Projectes TIC per a l’Educació del Departament d’Educació. Aquesta crònica de l’esmentada reunió ha estat publicada pel president de l’AEIC, Sr. Narcís Castanyer, a la web de la seva associació en forma de carta al Molt Honorable Conseller d’Educació.
Manifestem que les reflexions del Sr. Castanyer en aquest escrit, contenen inexactituds en alguns fragments i mentides absolutes en alguns altres, les quals atempten greument contra la honorabilitat de les nostres institucions.
Concretament el fragment:

Totes les associacions representades, llevat de la nostra estan a
favor (de manera conscient o no) de malbaratar els diners públics en
programari i maquinari d'una forma insostenible.

és absolutament fals. En cap moment ni per activa, ni per passiva es va dir res que pogués fer arribar a aquesta conclusió, ans el contrari, totes les associacions vàrem estar d’acord en la importància del Programari Lliure en l’educació al nostre pais. Per tant, al•legar que potser de manera inconscient podem tenir aquesta posició és una afirmació, si més no, completament, gratuïta i insultant cap a la resta d’associacions.

Exigim una disculpa i rectificació immediata i pública en els mateixos espais on s’han publicat aquestes reflexions.




Signat:

ACTE, ESPIRAL, IEARN-PANGEA, RAVALNET, WEBQUESTCAT

anna ha dit...

És d'agrair que hi hagi gent que mostri tots els punts de vista i que no censuri altres punts de vista.

Anònim ha dit...

El Sr. Castanyer ha mostrat, al llarg de la seva trajectòria com a president de l'AEIC un compromís intens amb aquelles decissions del departament que afavoreixen els interessos dels que ell anomena, els seus associats, i amb la idea de salvar al país... probablement d'ell mateix. Quants associats té aquesta entitat? Qui són? Hi ha alguns que rebem missatges seus com si ho fossim... i no ho som. Una associació presidida per algú que actua amb aquesta manca de rigor intel·lectual (és encara docent en exercici?)... no pot ésser mai referent per a la comunitat educativa catalana. Caldria suggerir-li que clarifiqui els seus interessos econòmics al respecte de la formació i quines són les garanties de qualitat dels cursos que promou la seva associació... On són els materials de treball? Quin és el programa de les activitats? Qui són els formadors?.... De debó que sap greu, però el millor que podria passar és que assumís la seva incapacitat per a liderar un projecte de canvi.... destrossar ja veiem que en sap.... o ho intenta.