divendres, de març 02, 2007

Instal·lant amb Linkat a l'aula de ciències

La setmana passada, o l'altra, ja no ho recordo bé, van venir a instal·lar els ordinadors de l'aula de ciències. Sota güindous funcionava relativament bé però sota linkat no hi ha hagut manera de trobar les contrasenyes del root i per tant, avui que durant el matí tinc coordinació TIC m'he plantejat tenir l'aula disposada per a treballar sota linkat i sota güindous. Tot i que aquesta no és la feina que hem de fer segons les instruccions d'inici de curs, de vegades cal fer coses que no et "toquen".

Configuraré els ordinadors sota linkat com a clients de centre i si tot funciona com ha d'anar, dintre d'un parell d'horetes tindré l'aula perfectament preparada per a continuar amb les experiències que teníem en marxa i que per algunes instal·lacions defectuoses (podeu veure un exemple aquí al costat) hem hagut de canviar. Però sembla que no importa gaire la seva sol·lució

Una de les aventatges que tindrà aquesta instal·lació serà que els alumnes s'identificaran amb el seu nom d'usuari i contrasenya (la mateixa que ja estan utilitzant amb la intranet del centre) i que els hi apareguin els seus documents. Per tant, podrem començar a plantejar l'eliminació de les unitats "T" i "P" i que cadascú emmagatzemi els seus documents com li doni la gana. Potser més endavant, quan en sapiguem més ens podem plantejar que des de casa, els alumnes tinguin accès als seus documents? A veure si en acabar el curs ho podem aconseguir.